Play
Register
Play
S-a stins din viață iubitul nostru Academician, rectorul Universității Libere Internaționale, Andrei Galben.


Rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Andrei Galben, a murit în această noapte, la vârsta de 69 de ani. El a fost cunoscut drept părintele învățământului privat din Moldova.
A fost profesor de istorie la şcoala medie nr.1 din Sângerei, asistent la Universitatea de Stat din Moldova, lector superior, apoi profesor universitar şi şef al catedrei Istorie veche şi medievală la Universitatea Pedagogică „I. Creangă” din Chişinău. În 1992 Academicianul a fondat Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.Andrei Galben a fost onorat cu numeroase distincții, premii naționale și internaționale, printre care medalia de aur a Asociației Juriștilor Americani, Diploma de Onoare a Universității din Alabama, SUA, Diploma de Onoare și membru al Consiliului de Onoare a Institutului Relații Internaționale, Franța, Medalia Mare de Aur de gradul I (Academia de Medicină „Albert Schweitzer”, Polonia), medalia „Eminescu Integral”, Ordinul „Gloria Muncii”, „Ordinul Republicii”. Acesta a fost laureat al Premiului Naţional „GALEX”, pentru cel mai bun fondator de bibliotecă.Ca urmare a trecerii în neființă a academicianului și rectorului,Universitatea Libera Internațională din  Moldova anunță de astăzi 17 decembrie până la data de 24 decembrie o săptămână de doliu.

Întreaga echipă Student Fm transmite cu nemăsurată tristețe sincere condoleanțe, familiei și prietenilor regretatului academician Andrei Galben. Dumnealui a fost și va rămâne pentru noi un dascal al înțelepciunii, un exemplu demn de urmat. Cel care a pus temelia nenumăratelor destine.

Dumnezeu să-l odihnească!

Articol publicat de Paula Plop