Play
Register
Play
La școală fără telefoane mobile

În Franța începând de anul viitor elevilor li se va interzice folosirea telefoanelor mobile. Ministrul Educației de la Paris a spus că încă se lucrează la modul de implementare a acestei noi  reguli.Emmanuel Macron a făcut această promisiune față de alegători în timpul campaniei sale electorale iar acum e timpul ca acesta să fie implementată.La rândul său  ministrul francez al Educaţiei Naţionale, Jean-Michel Blanquer, a confirmat că telefoanele mobile vor fi interzise în şcoli şi colegii începând cu anul şcolar 2018. El a precizat că această măsură va fi aplicată „în diverse modalităţi”, răspunzând astfel preocupărilor în acest sens ale Federaţiei părinţilor de elevi. În opinia lui Jean-Michel Blanquer, interzicerea telefoanelor mobile în mediul şcolar este o chestiune de „sănătate publică”.

„Este bine să nu lăsăm copiii prea mult timp în faţa ecranelor înainte de a împlini 7 ani”, a zis el, amintind că în unele instituţii de învăţământ această măsură a fost deja aplicată.

Profesorii se plâng că opt din zece copii sunt distraşi de telefoanele mobile la şcoală, iar vârsta lor coboară din ce în ce mai mult.

Articol publicat de Paula Plop